Care sunt beneficiile terapiei cu namol propusa de statiunea Eforie Nord?

/Care sunt beneficiile terapiei cu namol propusa de statiunea Eforie Nord?

Care sunt beneficiile terapiei cu namol propusa de statiunea Eforie Nord?

Beneficiile terapiei cu namol sunt multiple si verificate an dupa an de numarul mare de pacienti care au urmat-o. Cu origini clare in Egiptul Antic, namolul a devenit peste ani un prieten de nadejde a multor pacienti cu diverse probleme de sanatate.

Centrele balneare de la Eforie Nord, spre exemplu, sunt oaze de liniste și sanatate pentru cei care-si doresc sa incerce tratamentele cu namol.

Punctul vom discuta astazi despre beneficiile terapiei cu namol. Avem incredere ca epidemia de coronavirus va trece curand si noi ne vom putea relua planurile de concediu de unde am ramas. Eforie Nord poate fi o optiune fericita.

Beneficiile terapiei cu namol

1. Calmarea inflamatiilor – fie ca alegem baile cu namol, fie ca mergem pe ideea aplicarii locale a namolului, specialistii balneoterapeuti spun ca principala proprietate a namolului este cea anti inflamatorie. Inflamatiile care sunt diagnosticate la nivelul sistemului reproducator, ale sistemului articular sau muscular inregistrează regresii importante dupa curele cu namol.

2. Afectiuni oculare – fie ca vorbim despre conjunctivite sau despre alergiile oculare, aplicatiile cu namol constituie un tratament care inregistreaza rezultate foarte bune.

3. Ameliorare durerilor – namolul aplicat pe anumite zone cu probleme are proprietatea de a ameliora considerabil durerile pe zonele respective. Conform studiilor facute, s-au inregistrat rezultate exceptionale in cazul crampelor stomacale, migrenelor, durerilor de spate sau durerilor articulare.

4. Vindecarea suferințelor dermatologice – petele pigmentare, iritatiile, psoriazul sau urticaria pot fi ameliorate si tratate cu succes de specialistii balneo care lucreaza cu namolul.

5. Stimuleaza circulatia sanguine – baile cu namol stimuleaza circulatia sanguina si energizeaza intregul organism. Circulatia periferica deficitara tratata cu bai de namol prezinta imbunatatiri vizibile.

„Terapia cu namol vizeaza vindecarea afectiunilor sistemului osos, a caror aparitie este favorizata de procesul de imbatranire, si a infectiilor. Rezultate remarcabile dupa urmarea unei cure cu nămol s-au obtinut in cazul unor afectiuni precum reumatismele inflamatorii (spondilartrita anchilozanta, poliartrita reumatoida), artroza mainilor, infectii vaginale sau intr-o gama larga de boli de piele. De asemenea, terapia cu namol regenereaza masa musculara prin aportul de vitamine pe care acesta il asigură corpului si împiedica dezvoltarea bacteriilor. Astfel, namolul are un efect antiinflamator asupra organismului. Totodata, terapia cu namol este recomandata in cazul migrenelor si pentru buna functionare a sistemului nervos”, spun balneo terapeutii.

By |2020-03-21T16:26:51+03:00martie 21st, 2020|Excursii|0 Comments

Leave A Comment