Excursie Delta Dunarii: 8 puncte de atractie de neratat

/Excursie Delta Dunarii: 8 puncte de atractie de neratat

Excursie Delta Dunarii: 8 puncte de atractie de neratat

Excursie in Delta Dunarii. Un plan de calatorie pe care-l ai de ceva vreme, dar pe care inca nu ai avut timp sa-l aplici? Un plan de calatorie pe care acum ai inceput sa-l construiesti? Stai fara grija. O excursie in Delta Dunarii este oricand binevenita. Nebunia coronavirusului va trece, iar noi trebuie sa fim cu temele facute.

Inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO din 1991, Delta Dunarii are 5760 km patrati, in care se intalnesc 30 de habitate protejate la nivel european. 54 de specii de mamifere si peste 300 de specii de pasari se regasesc pe toata suprafata Deltei Dunarii.

Toate acestea pot fi regasite in 7 puncte de atractie pe care ar fi minunat sa nu le ratezi daca ajungi in Delta Dunarii.

1. Delta Dunarii: Gura Portitei

Plaja de la Gura Portiei, acest colt de Rai unde parca timpul s-a oprit in loc. Plaja de aici este oaza de liniste pentru pentru multi dintre cei care aleg sa faca excursie in Delta Dunarii.

2. Delta Dunarii: Tulcea

„Orașul celor șapte coline” te așteaptă să-i vizitezi Muzeul de Științe ale Naturii Delta Dunării, Muzeul de Artă Populară, Cetatea Aegyssus sau moscheea Azizie. De asemenea, luat la picior, orașul Tulcea ți se poate dezvălui așa cum nu și-ar fi închipui vreodată.

2. Delta Dunarii: Padurea Letea

„Jungla din Delta”, asa cum este ea numita, Padurea Letea este rezervatia naturala in care peste 2500 de cai salbatici traiesc in salbaticie. Daca ajungi aici, lasa-te purtat de dunele de nisip si de emotiile padurii si o sa primesti un reset de neimaginat.

3. Delta Dunarii: Sfantu Gheorghe

Aici te vei simti clar ca la capatul lumii. Plaja, nisip, liniste și granita dintre Marea Neagra si Dunare. Adevarate minuni naturale pe care le primesti natural, singurul lucru trebuie doar sa-ti deschizi inima sa primesti.

4. Delta Dunarii: Sulina

Orașul Sulina este locul cu cea mai lata plaja de pe litoralul romanesc si este singurul spatiu in care creste Volbura de nisip, planta aflata pe lista plantelor protejate.

5. Delta Dunarii: Murighiol

Localitate atestata documentar in 1543, aici poti vizita lacul Murighiol, ruinele orasului antic Halmyris, Laguna Razim-Sinoe, ruinele bisericii paleocrestine, manastirea Halmyris, dar si lacurile sarate din zona, cu namoluri “miraculoase”.

6. Delta Dunarii: Jurilovca

Ruinele Fortăreței greco-romane Argamum, complexul turistic Lunca, Capul Dolosman sau Capul Iancima. Pe toate 5 este musai să le vizitezi dacă ajungi la Jurilovca si, evident, nu uita de borsul de peste. 🙂

7. Delta Dunarii: Mila 23

Mila 23, un sat pescaresc in care timpul s-a oprit in loc. Mila 23 un spatiu in care traditiile sunt pastrate cu sfintenie. Mila 23 este miezul rezervatiei, este locul care face legatura cu toata Delta Dunarii, este locul preferat de turistii care aleg o excursie in Delta Dunarii.

By |2020-03-21T17:53:49+03:00martie 21st, 2020|Excursii|0 Comments

Leave A Comment