DELTA DUNARII

/DELTA DUNARII
DELTA DUNARII2019-08-28T13:34:26+03:00

Project Description

DELTA DUNARII

Dobrogea, România.

Profil:  odihnă, excursii, pescuit

Delta Dunării, un adevărat paradis care trebuie explorat

Delta s-a format de-a lungul a 10.000 de ani și continuă să crească și astăzi, fiind considerată cel mai tânăr pământ românesc. De asemenea este cea mai bine conservată deltă din Europa, fiind din anul 1990 parte a  Patrimoniului Mondial UNESCO si considerată rezervație a biosferei, având un impresionant labirint de lacuri și canale, ce șerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume.

Cu siguranță cel mai mare spectacol oferit de Deltă este cel dat de păsări, nu mai puțin de 331 de specii. Pe lângă păsările mai cunoscute și mai comune care pot fi regăsite aici (diferite specii de rațe și gâște, stârci, egrete, lebede, cormorani, pescăruși și alte păsări specifice zonelor umede), în Deltă se întâlnesc și specii mai rare și mai puțin prezente în alte zone din România, cum ar fi țigănușul, lopătarul, ciocântorsul, piciorongul, alături de specii mai rare de gâscă cum ar fi gâsca cu gât roșu (50% din populația mondială), specii rare de răpitoare sau cormoranul mic (60% din populația mondială). Pelicanii sunt cu siguranță cele mai emblematice păsări ale Deltei: pelicanul comun, mult mai răspândit și pelicanul creț.

Delta are o biodiversitate uimitoare, aproape 5.500 de specii, dintre care 1839 de plante. Vegetația Deltei Dunării este preponderent specifică zonelor umede, 78% fiind reprezentată de stuf, rogoz, papură, pipirig, salcie pitică. Este de menționat faptul că, în Deltă se găsește cea mai întinsă zonă compactă de stuf din lume, având o suprafață de 1 750 km². Pe grindurile fluviale speciile cele mai întâlnite sunt arbori și arbuști, plopul alb, plopul negru, cătină, tufe de mure, etc. Pe marginea canalelor putem întâlni o varietate de nuferi, albi sau galbeni, care sunt spectaculoși în perioada de înflorire, între lunile iunie și septembrie. Tot în arealul rezervației se găsesc și două plante carnivore, aldrovanda și otrățelul de baltă.

Un loc aparte în flora Deltei îl ocupă Pădurea Letea, una dintre cele mai vechi rezervații naturale din România și cea mai nordică pădure subtropicală din lume. Peisajul de aici este unul deosebit, unde pâlcurile de pădure alternează cu dunele de nisip, formate cândva pe fundul mării. Predomină stejarii, unii dintre ei cu vârste de peste 300 de ani. În pădure se mai pot întâlni și peste 10 specii de orhidee, dar și o specie de liană ce poate ajunge până la 25m.

La vărsarea în Marea Neagră, Dunărea se împarte în trei brațe principale: Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe, formând astfel Delta Dunării.

Brațul Chilia

Prima bifurcație este în amonte de Tulcea, unde brațul Chilia se îndreaptă spre nord, având lungimea cea mai mare (120 km) și debitul de aproximativ 60% din total. Acesta incepe de la Cetatea Chiliei, punctul in care Dunarea se desparte in 2 brate : Chilia si Tulcea.

Brațul Sulina

Acest braț este cel mai scurt (având doar 64 km), fiind drept, regularizat și canalizat, este folosit pentru navigație. Ca urmare a acestor lucrări care au avut loc între 1862 și 1902, lungimea brațului a scăzut de la 93 de km la 64 de km, iar volumul de apă scurs s-a dublat (18% în prezent), adâncimea minimă fiind de 7 m, iar cea maximă de 18 m.

Sulina este un loc liniştit cu o plajă superbă, care poate înlocui cu succes marea aglomeraţie de pe litoral. Este cel mai estic punct din România, dar şi din Europa Continentală. Delta Dunării oferă cele mai inedite locuri de cazare pentru turişti. Amatorii de senzaţii interesante pot petrece o vacanţă într-un hotel plutitor. În momentul de faţă există cel puţin 18 hoteluri plutitoare care îşi aşteaptă oaspeţii la Crişan, Uzlina, Nufărul, Roşu, Sulina sau Tulcea. Tot în Deltă sunt şi cele mai bune locuri de pescuit.

Brațul Sfântu Gheorghe

Brațul Sfântu Gheorghe este cel cel mai mare (108 km), înaintând spre sud-est. Spre sud, se desprind două canale care fac legătura cu limanul Iancina. Sfântu Gheorghe este cel mai vechi braț, care transportă 24% din volumul de apă și aluviuni. Navigația pe acest braț al Dunării este de interes local.

Principalele puncte de interes turistic din Delta Dunarii: Murighiol, lacul Murighiol, ruinele oraselului antic roman Halmyris, fost port la bratul Sf. Gheorghe, ruinele unei basilici paleocrestine cu cripta pentru moaste de martiri, manastirea Halmyri, lacurile rezervatii naturale: In drumul spre Murighiol nu ratati: Centrul Ecomuzeal Delta Dunarii Tulcea-cel mai mare acvariu din S-E Europei unde veti face o prima cunostinta cu flora si fauna deltei, dar si cu traditiile locului; Cetatea Enisala, manastirile ortodoxe din nordul Dobrogei, sau rezervatia naturala muntii Macinului.

Localitatea Murighiol este punct de atractie pentru cei care-si petrec vacantele in Delta Dunarii. La cativa pasi de sat se deschide imparatia apelor din Delta Dunarii. Pe langa peisajul luxuriant specific tinuturilor dintre ape, ce constituie o atractie irezistibila pentru iubitorii de natura, Murighiolul are avantajul ca este accesibil turistilor ce nu au suficient timp la dispozitie pentru vacanta.

 

PUFLENE RESORT, MURIGHIOL

Unic in Delta Dunării, „Puflene Resort” este noul concept turistic destinat celor care doresc o evadare din cotidian si apreciaza imbinarea dintre frumusetea naturii, confort la cele mai inalte standarde si servicii de inalta tinuta profesionala.

Accesul catre „Puflene Resort” se poate face cu autoturismul propriu, avantaj pe care celelalte unitati de primire turistica din zona nu il au, turistii nemaifiind nevoiti sa astepte o ambarcatiune pentru a se face transferul.

 

Adresa: Strada Portului nr. 98, localitatea Murighiol, Delta Dunarii

Informații și dotări hotel

Dotări generale:

  • Restaurant, Bar
  • Terasa
  • Loc de joaca pentru copii
  • Piscina interioara
  • Piscina exterioara
  • Jacuzzi
  • Sauna
  • Sala fitness
  • Terenuri de sport
  • Centru de conferinta
  • Excursii in Delta Dunarii cu nave propria
  • Spalatorie/calcatorie

Servicii și facilități:  

Check in: ora 14.00

Check out: ora 12.00

Servicii masa: se acordă in restaurant propriu cu meniu international. La dispozitia turistilor se afla si o pizzerie, mai multe baruri si terase.

Dotări camere: TV, minibar, seif, internet, telefon, cabina de dus / cada, uscator de par, terasa, aer conditionat, sistem de access VingCard.

Număr total camere:

Corp A: 102 (96 Duble si 6 Apartamente)

Corp B: 16 Vile, cu o capacitate de cazare de 64 locuri.

Casa din Livada, este o casa in mijlocul naturii, alcatuita din livingroom, un dormitory care contine kingsize bed, canapea, frigider, TV in ambele camere, jacuzzi, cabina de dus, uscator de par, aer conditionat, internet Wi-fi si parcare proprie.

Vilele sunt formate din doua camere, baie si curte exterioara, fiind ideale pentru famiile cu copii. Camerele pot avea pat matrimonial sau doua paturi simple, iar in living exista o canapea extensibila, minibar, seif, cablu Tv, telefon, uscator de par, aer conditionat, internet, sistem de acces VingCard.

Exista spatiii de cazare cu bai dimensionate si utilitate specific pentru persoanele cu dizabilitati fizice.

Casa din Livada

Servicii agrement:

Piscina exterioara de dimensiuni olimpice, piscina interioara, piscina pentru copii, sala de fitness, jacuzzi, sauna, salina si un salon de infrumusetare. Resortul dispunde de teren de fotbal, volei sau tenis, o sala de jocuri – biliard, tenis de masa, plimbari cu hidrobiciclete, barci, lotci. Putem oferi de asemenea, servicii de pescuit, observator pentru pasari. Se organizeaza croaziere de o zi in Delta Dunarii cu navele proprii.

Centru de conferinte:

Cuprinde 5 Sali de Conferinte, capacitate 20 – 350 locuri, ce pot fi compartimentate in modalitati diferite cu ajutorul peretilor glisanti si sunt echipate cu video-proiector, flipchart, internet, sistem de sonorizare, sistem de climatizare.

Project Details