VENUS – CAP AURORA – JUPITER

/VENUS – CAP AURORA – JUPITER
VENUS – CAP AURORA – JUPITER2019-08-29T12:13:21+03:00

Project Description

VENUS – CAP AURORA – JUPITER

LITORALUL ROMANESC

Litoralul romanesc se numara printre regiunile cele mai spectaculoase ale tarii noastre, oferind peisaje uimitoare. Cu o lungime totala de 245 de kilometri, litoralul romanesc se intinde din nord, de la granita cu Ucraina, pana in sud, la granita cu Bulgaria, delimitand estul Dobrogei de apele Marii Negre.

Se remarca ca statiuni: Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, la care se adauga 2 Mai si Vama Veche, insa cu titlu neoficial.

Exista o diferenta sesizabila intre plajele din nordul litoralului (Navodari, Mamaia, Constanta) si plajele din sud. Cele din nord sunt mai late si pastreaza o linie a tarmului uniforma, in timp ce intinderile de nisip din sudul litoralului au multe sectoare mai inguste, sunt brazdate de golfuri sau marginite de faleze inalte.

Pe litoral exista o multime de oportunitati de distractie si agrement care acopera preferintele si exigentele tuturor turistilor care isi petrec aici vacanta. In ultimii ani, de-a lungul litoralului s-au dezvoltat numeroase restaurante si terase amenajate pe plaja sau in imediata apropiere a acesteia, oferind turistilor posibilitatea de a se relaxa intr-o atmosfera vesela de vacanta si de a se delecta cu preparate romanesti, internationale sau pescaresti. De asemenea, litoralul romanesc ofera posibilitati de practicare a tuturor sporturilor acvatice, fiecare statiune dispunand de baze de agrement moderne. Muzee, monumente istorice de mare insemnatate, ruine antice, biserici, manastiri, rezervatii naturale unice in tara si in Europa si multe alte atractii intregesc pitorescul litoralului romanesc si al pamantului doborgean.

STATIUNEA JUPITER

JUPITER este o statiune de dimensiuni reduse, Se remarca prin vegetatie bogata, ce asigura umbra si racoare pe timp de vara. Statiunea este perfecta pentru relaxare si plimbari. Multe dintre restaurantele, magazinele si terasele din Jupiter sunt concentrate in jumatatea nordica a statiunii, in zona Lacului Tismana. Plaja statiunii este una micuta, nu depaste 1 kilometru si este brazdata de golfuri si diguri de protectie.
Pentru distractie si agrement se remarca practicarea sporturilor nautice: plimbari cu skijetul, cursuri de scufundari, plimbari cu hidrobicicleta.

STATIUNEA CAP AURORA

Cap Aurora este cea mai mica dintre statiunile Mangaliei Nord, situata intre Jupiter si Venus. Are o pozitie particulara pe tarmul romanesc, fiind asezata pe un promotoriu stancos intre padurea Comorova si mare, in contrast cu nota dominanta a litoralului nostru, de intindere neteda fara golfuri si peninsule.
Plaja masoara 500 m, find obtinuta prin construirea de diguri care delimiteaza patru mici golfuri. Eroziunea tarmurilor din ultimii ani a facut ca plaja sa fie destul de ingusta si cu intrarea in apa pietroasa. Intre nivelul inferior al hotelurilor si plaja exista doua terase din ciment, cu dale romboidale, prin care se accede la nivelul marii.

Project Details