SLANIC MOLDOVA

/SLANIC MOLDOVA
SLANIC MOLDOVA2019-04-21T23:04:42+03:00

Project Description

SLANIC MOLDOVA

Factori de cura: Apele minerale de la cele peste 20 de izvoare se clasifica, din punct de vedere al compozitiei chimice, in urmatoarele grupe: ape minerale clorurosodice, alkaline, carbogazoase, slab sulfuroase, bromurate, iodurate, ape minerale alkaline, clorurosodice, carbogazoase, hipotone; ape minerale alkaline, slab feruginoase, hipotone, ape minerale sulfuroase, clorurosodice, slab carbogazoase, ape minerale feruginoase, carbogazoase; ape minerale vitriolice – feruginoase si vitriolice – silicioase; ape minerale oligominerale; microclimatul de salina de la Targu Ocna unde curantii cu afectiuni respiratorii sunt transportati organizat din statiune (in salina, temperatura aerului +12°C, presiunea atmosferica – 731 mm Hg – si umiditatea aerului – 60 – 80% sunt constante; de asemenea, se constata lipsa totala de alergeni, o concentratie mare a aerosolilor de sodium, calciu si clor; concentratia ridicata a bioxidului de carbon din apa, comparativ cu cea de la suprafata, determina excitarea fiziologica a centrului respirator); bioclimat sedativ de crutare.

Indicatii terapeutice: Afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cornice hiperacide, ulcere gastrice si duodenale la minimum trei luni de la perioada dureroasa, stari dupa stomac operat, colite cronice nespecifice); afectiuni hepato – biliare (dischinezie biliara, colecistita cronica necalculoasa sau calculoasa, stari dupa ficat operat – colecistectomie); afectiuni ale cailor respiratorii (astmul alergic, traheo – bronsitele cornice, bronsiectazia, emfizemul pulmonar, rino – sinuzitele cronice); afectiuni metabolice si de nutritie (forme usoare si medii de diabet, obezitate); afectiuni ale rinichiului si cailor urinare; afectiuni neurologice periferice; afectiuni posttraumatice;afectiuni asociate (reumatisme degenerative sau abarticulare, afectiuni cardiovasculare, endocrine, ginecologice, boli profesionale, nevroza astenica).

Instalatii de tratament: Instalatii pentru cura interna cu ape minerale; instalatii pentru terapie respiratorie (aparate pentru aerosoli si inhalatii cu ape minerale si substante medicamentoase); sanatoriu subteran cu microclimat de salina la Targu Ocna; instalatii pentru bai calde cu ape minerale; instalatii complexe pentru Temperatura medie vara: 20°C si Temperatura medie iarna: 2°C
Oras in apropiere: Bacău 74 km, Bucureşti 263 km, Cluj 359 km, Timişoara 521 km, Sibiu 242 km, Baia Mare 432 km, Oradea 505 km, Suceava 219 km.electro- si hidroterapie; sali pentru gimnastica medicala, masaj manual; mofeta. Aeroport apropiat: Bacău, 74 km.

HOTEL VENUS 2*

Adresa: Slanic Moldova, str. Mihai Eminescu nr. 1, judetul Bacau

Dotari generale: restaurant – capacitate 240 locuri, parcare proprie -capacitate 40 de locuri, pastrare obiecte de valoare, bar de zi, braserie, gradina de vara. Sali de conferinta: 2 – 150 de locuri si 40 de locuri. Dispun de acoperire wireless pentru internet, flipchart si ecran de proiectie.

Dotari camere: TV, frigider, baie cu dus, telefon.

Număr total camere: 240 – Duble: 231 – camere cu 2 paturi, 46 camere confort. Apartamente: 9 – apartamentul este compus din living si dormitor.

Check-in incepand cu orele 14:00; check-out pana la orele 12:00.

Optional salina de la Targu Ocna, se face abonament pentru minim 5 zile la tariful de 18 lei / persoana / zi pentru adult si 9 lei / persoana / zi pentru copil.
Monumentul-Muzeu Măgura Ocnei este este unul dintre cele mai impresionante monumente ridicate în memoria ostașilor căzuți în primul război mondial. Este Situat la altitudinea de 520 m pe dealul Măgura, la 2 km de şoseaua Târgu Ocna – Slănic Moldova, după un drum care urcă spectaculos pe coasta muntelui. A fost construit între 1925-1928 în memoria celor peste 14.000 de ostaşi români căzuţi în Primul Război Mondial pe fronturile de la Oituz, Coşna şi Cireşoaia. Pentru a cunoaște istoria acestui monument, vă rugăm să accesați link-ul http://bacaulturistic.ro/atractie/465/ .

Servicii si facilitate: Oferirea de informatii turistice si despre mijloacele de transport, trezirea la ora solicitata, pastrarea obiectelor de valoare, transmiterea de mesaje de la sau catre turisti, preluarea si expedierea corespondentei, pastrarea obiectelor uitate si anuntarea turistilor, pastrarea bagajelor, precum si acces gratuit la internet wireless, în holul de la receptie.

Servicii masa: Restaurant Venus, categoria I. Masa se serveste in sistem a la carte.

Fitness/Wellness/Sport: baza tratament, sauna. Baza de tratament amenajata pentru tratarea afectiunilor aparatului digestiv, hepato-biliare, cailor respiratorii, metabolice si de nutritie, asociate. Proceduri in sectia de electroterapie: ionizari, curenti diadinamici, ultrasunete, magnetodiaflux, unde scurte, inhalatii. Proceduri in sectia de hidroterapie: bai cu bule, bai de plante, bai galvanice, dus subacval, dus scotian, sauna. Se efectueaza de asemenea si tratamente cu parafina si masaje manuale partiale si generale, cure cu ape minerale numai cu recomandarea medicului. Apele minerale carbogazoase, dar si microclimatul de salina (Salina Tg. Ocna) sunt hotaratoare in tratamentele aplicate de personalul de specialitate.

 

HOTEL DOBRU 3*

Adresa: Str. Vulturu, Slanic Moldova, jud. Bacau
Hotelul DOBRU impresioneaza prin monumentalitatea sa fiind construit pe o panta abrupta a muntelui. Hotelul este construit “in scari” avand o conformatie unica ce ofera o vedere de exceptie asupra fatadei chiar din interior. Zugravit in culori calde, cu o geometrie atent proiectata, Hotelul Dobru se integreaza armonios peisajului montan oferind intimitate datorita amplasamentului retras si ferit de privirile

Dotari generale: restaurant -capacitate 120 locuri, parcare proprie, acces persoane cu dizabilitati, pastrare obiecte de valoare, bar, camera de bagaje, lift, magazin, agentie de turism.

Sali de conferinta: 1 – Sala dispune de flipchart, videoproiector si ecran de proiectie. Capacitate 30-40 de locuri.

Dotari camere: TV, frigider, minibar, baie cu dus, balcon -sau terasa, cablu TV, telefon.

Număr total camere: 43 duble

Servicii: room-service, spalatorie.

Servicii masa: se acorda in restaurantul propriu in sistem a la carte. Restaurantul hotelului Dobru imbina placut stilul rustic cu cel vanatoresc oferind o panorama deosebita asupra cadrului natural in care se afla situat. De la meniuri traditionale la preparate pe baza de vanat, bucataria va satisface cele mai rafinate preferinte culinare.

Fitness/Wellness/Sport: sala fitness, contra cost: sauna, jacuzzi, masaje.

HOTEL EURO VACANTA 3*

 

Adresa: Slanic Moldova, str. Vasile Alecsandri nr.4, jud. Bacau
Complexul Eurovacanta este amplasat la intrarea in statiune, in imediata apropiere a Primariei. Aflati la tratament, pentru odihna, in trecere, pentru intalniri de afaceri sau in calatorii de placere, Complexul hotelier EURO VACANTA Slanic Moldova este gata sa va primeasca intr-o atmosfera confortabila si moderna, fiind amplasat la intrarea in statiune, in imediata apropiere a Primariei.

Dotari generale: restaurant -130 locuri, parcare proprie, internet, pastrare obiecte de valoare

Sali de conferinta: 1 – complex de conferinte, simpozioane si training.

Dotari camere: TV, frigider, baie cu dus, balcon, internet, uscator de par.

Număr total camere:  59, Duble: 57, Apartamente:  2 – apartamentul este compus din living si dormitor.

Servicii masa: se acorda in restaurantul EuroVacanta, categoria 3 stele in sistem ”a la carte” sau meniu fix.

Fitness/Wellness/Sport: piscina acoperita -de dimensiuni semi-olimpice, teren sport mixt -sala de sport polivalenta, sala de gimnastica. piscina 10 Lei/ora/persoana sau 25 lei/zi/persoana, sauna 20 Lei/ora/persoana, sala forta fitness – barbati 10 Lei/ora/persoana.

Tratament: izvoarele de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale. Baza de tratament a hotelului dispune de spatii amenajate, aparatura medicala moderna pentru a asigura procedure in functie de terapia recomandata de medic si anume:
– ELECTROTERAPIE – curenti dinamici, ionizare, trabert tens, curenti interferentiali, ultrasunet.
– TERAPIE RESPIRATORIE – aerosoli si inhalatii cu ape minerale.
– MASOTERAPIE – masaj manual, masaj limfatic.
– TERMOTERAPIE – aplicatii cu parafina, solux, unde scurte, microunde.
– HIDROTERAPIE – hidromasaj, baie cu bule, baie galvanica, dus subacval.
Turistii trebuie sa prezinte la hotel dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. In caz contrar, serviciile de tratament vor fi incasate la tarif pentru turist neasigurat iar turistul va fi obligat sa achite diferenta la receptie.

HOTEL NEMIRA 4*

Adresa: str. Vasile Alecsandri nr.7, Slanic Moldova, jud. Bacau
Hotel Nemira se afla situat in inima Statiunii Slanic Moldova, chiar la poalele Muntilor Nemira. Este o constructie noua ce imbina stilul clasic cu cel modern. Situat la numai 5 minute de mers catre Parcul Slanic Moldova si izvoarele curative renumite pt actiunea lor binefacatoare, strajuit de catre Muntii Nemira, hotelul isi asteapta oaspetii intr-o ambianta perfecta de bunastare, relaxare si liniste intr-un mediu perfect natural. Cea mai placuta surpriza este padurea de fagi situata in spatele hotelului, ideala pentru deconectare.

Dotari generale: restaurant, parcare proprie, acces persoane cu dizabilitati, internet -gratuit, pastrare obiecte de valoare.

Sali de conferinta: 1 – cu o capacitate de 45 locuri.

Dotari camere: TV, minibar, seif, baie cu cada, baie cu dus, balcon -amanajat cu mobilier de exterior, internet -prin cablu, uscator de par, halate de baie, papuci de unica folosinta.

Număr total camere: 40, Duble: 36 – standard matrimoniale si twin cu suprafata de 36 mp, superior cu suprafata de 28 mp si de lux cu suprafata de 30 mp si 1 camera pentru persoane cu dizabilitati.

Apartamente: 4 – 1 apartament de lux.

Primirea camerei se realizează începând cu ora 14.00. Eliberarea camerei se realizează înainte de ora 12.00 Animale de companie: nu sunt acceptate!
Acces gratuit la piscina, sauna, fitness. Monumentul-Muzeu Măgura Ocnei este este unul dintre cele mai impresionante monumente ridicate în memoria ostașilor căzuți în primul război mondial.

Servicii: Spalatorie si room service.

Servicii masa: Hotelul dispune de 2 restaurante: Restaurant Pheonix cu o capacitate de 70 locuri si Restaurantul Nemira cu o capacitate de 50 locuri, restaurant in care se serveste micul dejun intre orele 08 – 10.

Fitness/Wellness/Sport: piscina acoperita, sala fitness, sauna.

OFERTA STANDARD
Facilitati acordate: acces gratuit piscina, sauna, sala fittnes, Wi-Fi, parcare.

HOTEL PERLA 4*

Adresa: Str Vasile Alecsandri Nr 36

Dotari generale: restaurant, parcare proprie, internet, Centru de relaxare si agreement cu piscina interioara, jacuzzi, sauna umeda si sauna uscata, fitness, doua saloane de masaj

Sala de jocuri , Club de noapte cu o capacitate de 140 de locuri

Sali de conferinta: 2 – Sala Mihai Eminescu cu o capacitate de 100 de locuri si Sala George Enescu cu o capacitate de 80 de locuri

Dotari camere: TV, baie cu dus, internet

Număr total camere: 91 – Duble: 78 – 74 camere duble standard, 4 camere duble superior
Apartamente: 2 – apartamente personalizate: apartamentul Racovita, apartamentul Spiridon si 11 suite

Servicii masa: Se acorda in Restaurantul Tirolez cu o capacitate de 85 de locuri si Restaurantul International cu o capacitate de 250 de locuri

Fitness/Wellness/Sport: piscina acoperita, SPA, baza tratament, sala fitness

VILA TELENSTRUCTIA 3*

Adresa: Slanic Moldova, str. Vasile Alecsandri nr.8, jud. Bacau
Asezata in inima statiunii, Vila Teleconstructia te asteapta pentru a-ti oferi o gama diversificata de servicii. Cu o baza materiala de ultima generatie pe care o detine, complexul se adreseaza mai multor segmente de clientela, putand asigura prin diversitatea seviciilor pe care le pune la dispozitia turistilor, atat petrecerea unor vacante sau minivacante, cat si organizarea de intruniri de afaceri, simpozioane, traininguri sau alte activitati de acest gen care se adreseaza clientelei de afaceri.

Dotari generale: restaurant, parcare proprie, internet, incalzire centrala.

Sali de conferinta: 1 – 30 de locuri; dotata cu video proiector, ecran de proiectie, flipchart, linie telefonica internationala, internet, xerox, fax, spatiu de coffee break.

Dotari camere: TV, frigider, baie cu dus, internet, uscator de par, telefon.

Număr total camere: 21, Single: 1, Duble: 13 – cu paturi individuale sau cu pat matrimonial
Apartamente: 3 – apartamentul este compus din living si dormitor cu pat matrimonial, Garsoniere: 4
Accesul la sala de fitness, terenul de tenis de camp si tenis de masa este gratuit.

Servicii masa: Restaurantul pune la dispozitie o bucatarie cu produse rafinate si variate. Meniurile din cadrul restaurantul sunt adaptate fiecarui client, preparatele culinare fiind „ca la mama acasa”.

Fitness/Wellness/Sport: piscina acoperita, teren tenis, sala fitness, sauna.
Sanatoriul Balnear Slanic Moldova, unitate sanitara de interes public national, aflata in subordinea Ministerului Sanatatii, ofera servicii de recuperare medicala, pentru adulti si copii, in regim de spitalizare si ambulatoriu, pe urmatoarele profile de patologie: respirator, hepato-digestiv, renal, reumatismal cronic degenerativ, circulator.
Se gasesc aici mofete, alaturi de microclimatul de salina (de la Tg. Ocna) si de apele minerale. Se pot face cure interne cu ape minerale, aerosoli si inhalatii, bai cu apa minerala incalzita, hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, cultura fizica medicala, psihoterapie, meloterapie si geriatrie.