BAILE TUSNAD

/BAILE TUSNAD
BAILE TUSNAD2019-04-21T23:03:26+03:00

Project Description

BAILE TUSNAD

În cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele munţilor acoperiţi cu brazi se află Oraşul Băile Tuşnad. Localitatea situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc, este cea mai mică staţiune balneară din ţară, fiind cunoscută până astăzi ca “Mica Elveţie”.
Denumită “Perla Ardealului”, Tuşnadul este una dintre cele mai frumoase asezări balneare din Romania.
Factori de cură , indicaţii terapeutice, dotări şi instalaţii

Profil: cardiovascular

Factori de cura: Ape minerale carbogazoase cloruro-sodice bicarbonatate, mofete, staţiunea beneficiază de aer curat, ozonizat şi de un climat subalpin; instalaţii moderne pentru băi minerale carbogazoase, aerosoli şi inhalaţii, electro şi hidroterapie, masaj, etc.

Indicatii terapeutice: Nevroza astenica; afectiuni cardiovasculare (infarct miocardic, hipertensiune arteriala, valvulopatii, varice) ;afectiuni asociate (afectiuni ale tubului digestiv, endocrine, renale si ale cailor urinare, ginecologice, boli profesionale).

Contraindicatii: Formaţiuni tumorale, reumatism articular acut, insuficienţă cardiacă, tiroidite.

Obiective turistice şi de agrement
Cheile Bicazului, complex de agrement cu ştrand mezotermal, Stânca Şoimilor, Poiana Îndrăgostiţilor, Corund.
Lacul Sfânta Ana situat la 25 km de staţiune, lac de origine vulcanică, unicat în Europa Centrală şi de Est.
Tinovul Mohoş situat lângă Lacul Sf. Ana, declarat rezervaţie naturală, adăposteşte specii rare de plante.
Miercurea Ciuc – 30 km – Cetatea Miko, Muzeul Etnografic.
Biserica franciscană în stil baroc din Şumuleu – 35 km, care deţine una dintre cele mari instalaţii de orgă din Ardeal.
Lacul Roşu – 115 km – cel mai mare lac de baraj natural din România.
Defileul râului Olt. Stânca şoimilor – 848 m. Siculeni: Monumentul Szekler.
Topliţa: Mânăstirea Ortodoxă Sf. Proroc Ilie – Cârţa: cetatea ţărănească fortificată.
Odorheiul Secuiesc: cetatea medievală ce datează din sec XVI.

Temperatura medie vara: 18°C si Temperatura medie iarna: -5°C

Localităţi mari în apropiere
Miercurea Ciuc 32 km, Bucureşti 225 km, Cluj 278 km, Timişoara 470 km, Sibiu 276 km, Baia Mare 356 km, Oradea 423 km, Arad 448, Suceava 256 km.
Cel mai apropiat aeroport este Otopeni la 260 km.

HOTEL O3ZONE 4*

Hotelul este situat in centrul statiunii.
Adresa: Aleea Sfanta Ana
Hotelul O3ZONE din statiunea Baile Tusnad, datorita orientarii spre Stanca Soimilor asigura o priveliste minunata. Acesta se adreseaza mai multor categorii de clienti: companii care doresc organizarea de evenimente, persoane care doresc imbunatatirea starii de sanatate si mentinerea acesteia, precum si  persoanelor care doresc sa beneficieze de procedurile SPA oferite de Centrul SPA.

Dotari generale: restaurant, parcare proprie -gratuita, internet, animalele de companie acceptate -contracost pe baza carnetului de sanatate , bar de zi, spalatorie/calcatorie, centru inchirieri articole sportive, 3 sali de conferinta cu capacitati intre 25 si 200 locuri.

Dotari camere: aer conditionat, TV, minibar, seif, baie cu dus, balcon, internet, uscator de par, telefon.

Număr total camere: 117
Duble:  111 – din care 20 de camere matrimoniale si 91 de camere twin.
Apartamente: 6 – din care 1 apartament deluxe.
Check-out pana la orele 12:00.

Contra cost se accepta animal de companie

Servicii masa: In restaurantul propriu cu o capacitate de 120 locuri.

Fitness/Wellness/Sport: piscina acoperita, SPA -sauna umeda, sauna uscata, jacuzzi, cabinet de masaj cu diferite terapii, hidroterapie, sala fitness. Turistii au acces gratuit la SPA O3zone, mica bijuterie a hotelului unde ii asteapta piscina, jacuzzi, sauna umeda si uscata, dusuri emotionale, sala fitness. Pentru o relaxare profunda pot fi facute rezervari pentru diferite terapii spa, masaje impachetari, bai.

Tratament: Se efectueaza in Baza de Tratament a Hotelului Tusnad – 500 m distanta.

 

HOTEL CIUCAS 3*

Hotelul este situat pe drumul national DN 12, la 63 km de Brasov si 37 km de Miercurea Ciuc.
Adresa: Baile Tusnad, Aleea Sfanta Ana nr. 7, cod 535100, jud. Harghita
Cunoscut ca “Mica Elvetie”, Tusnadul este cea mai mica statiune balneara din tara. Denumita “Perla Ardealului”, Tusnadul este una dintre cele mai frumoase asezari balneare din Romania si este locul in care Hotelul CIUCAS va asteapta sa petreceti un sejur de neuitat.
Dotari generale: restaurant -de 170 locuri, parcare proprie, bar- 40 locuri, terasa- 60 locuri.

Sali de conferinta: 5 – sala principala- 150 locuri dotata cu cu scaune, mese, flipchart, retroproiector si alte echipamente, 3 sali de cate 40 locuri pentru prezentari sau cursuri restranse si o sala sedinte de 30 locuri.

Dotari camere: TV, frigider, baie cu dus -sau baie cu cada, balcon -mai putin la camerele aflate la etajul 4, acces pe bza de card magnetic, telefon. Număr total camere: 119, Duble: 103, Apartamente: 16 – dintre care 3 apartamente de lux.

Check-in incepand cu ora 13:00; check-out pana la ora 12:00. Accesul animalelor de companie este strict interzis.

Servicii masa: se asigura in restaurantul Ciucas, categoria I. Pentru grupuri se poate asigura la cerere orchestra (restaurantul dispune de sistem de sonorizare). Suplimentul pentru pensiune completa este de 67.20 Lei/zi/adult sau copil peste 14 ani si 33.60 Lei/zi pentru copii 0-14 ani.

Fitness/Wellness/Sport: SPA -sauna, masaj, jacuzzi, baza tratament, sala fitness, sala pentru salina, piscina interioara.

Tratament: sala de gimnastica, kinetoterapie (pentru fitness si wellness), sauna, masaj, jacuzzi (cu plante, cristale, sare sau arome), salina, bai galvanice, electroterapie, laserterapie, ultrasunete, infrarosii, impachetari cu produse naturale (parafina, impachetare termica cu ceai si alge, impachetari cu namol activ termic, impachetari cu spirulina, impachetari cu ciocolata calda, impachetari cu cafea), cabine medicale de specialitate.
Turistii trebuie sa prezinte la hotel dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.
In caz contrar, serviciile de tratament vor fi incasate la tarif de turist neasigurat iar turistul va fi obligat sa achite diferenta la receptie.

Distractie: biliard, ping pong, darts.

Nou !!! Partie de schi situata la 500 metri de Hotelul Ciucas, dotata cu teleschi cu acces schipass, nocturna si tunuri de zapada.

HOTEL TUSNAD 2*

Adresa: Baile Tusnad, str. Oltului nr. 87, cod 535100, jud. Harghita
Hotelul TUSNAD va ofera pachete de tratament balnear de recuperare, reconfortare si cure profilactice (tratarea si prevenirea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, antistres, prevenirea si combaterea obezitatii).

Dotari generale: restaurant -165 locuri, parcare proprie -pazita, internet, frizerie, coafura si cosmetica, lift, bar de zi- 35 locuri, fax, xerox. Sali de conferinta: 3 – 2 sali cu 12 locuri si o sala cu 200 locuri.

Dotari camere: TV, minibar, baie cu dus, balcon, internet, uscator de par.
Număr total camere:108, Single:4, Duble: 108 – dintre care 23 camere duble modernizate si 85 camere standard. Check-out pana la orele: 12:00.

Servicii masa: se acorda in unitatea restaurant Tusnad, categoria I, in sistem a la carte.

Fitness/Wellness/Sport: baza tratament -bazin tratament, , teren tenis, sala fitness, masaj, hidromasaj, electroterapie. Se pot trata afectiuni cardiovasculare (cardiopatie ischemică cronica, sechele dupa infarct miocardic la min. 3 luni dupa externare, hipertensiune arteriala esentiala, valvulopatii forme compensate, arteriopatii periferice, boli venoase cronice, subiecti cu factori de risc pentru bolile cardiovasculare) cat si afectiuni reumatismale, boli ale sistemului nervos (sechele după accident vascular cerebral, nevroză astenica), digestive (gastroduodenita cronica, ulcer gastric si duodenal cronic, afectiuni ale vezicii si căilor biliare, hepatite cronice), endocrine (hipertiroidie, hipotiroidie, boala Basedow), metabolice si de nutritie (diabet zaharat, obezitate), ale rinichiului si cailor urinare (litiaza urinara), respiratorii si boli profesionale (complementar).
Turistii trebuie sa prezinte la hotel dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. In caz contrar, serviciile de tratament vor fi incasate la tarif de turist neasigurat iar turistul va fi obligat sa achite diferenta la receptie.

Project Details

Categories: