MARAMURES

/MARAMURES
MARAMURES2019-08-28T15:35:21+03:00

Project Description

MARAMUREŞ

Borsa este un oras din judetul Maramures, cu o populatie in jur de 30 000 locuitori.
Este situata la extremitatea estica a judetului Maramures, la baza masivului Rodna, in apropierea trecatorii Prislop.
Localitatea este cunoscuta pentru dezvoltarea mineritului si exploatarii forestiere, la care se adauga dezvoltarea turismului alpin de vara si de iarna.
Compexul turistic pentru sporturile de iarna pune la dispozitie echipamente necesare pentru participare la sporturile specifice sezonului.
La mica distanta de aceasta localitate se afla si rezervatia naturala Pietrosul Rodnei, cu o altitudine maxime de 2304 m.
Statiunea Borsa dispune de partii de schi pe o diferenta de nivel de 1000 m, trasee de schi fond de 4-6 km, precum si doua trambuline pentru sarituri de peste 80 m, una fiind cea mai inalta trambulina naturala din Europa.
Partia principala este echipata cu telescaun si teleschi, are 1920 m lungime si o diferenta de nivel
de 497 m.
In perioada de vara, foarte scurta, de altfel se recomanda drumetiile.
Punctele de interes sun Cascada cailor, cariera de piatra in zona complexului turistic, varfurile
Pietrosul Rodnei, Lacul Iezer, cabana meteorologica si Puzdrele.
In moisei poate fi vizitat Monumentul eroilor cazuti in al doilea razboi mondial.
In Baia Borsa pot fi vizitate izvoarele cu apa minerala sau Fantana Stanchii.
Statiunea beneficiaza si de ape minerale saturate in bioxid de carbon si bicarbonati, feruginoase, calcice si lithinifere folosite in tratarea afectiunilor sanguine, cailor respiratorii si urinare, organelor de digestie etc.

Obiective turistice la Borsa: Lacul Iezer, Cascada, Macarlau,Cascada, Cailor, Partia de ski Varful Stiol Borsa, Partia de ski Poiana Stiol Borsa, Biserica Borsa, Rezervatia Ineu-Lala, Rezervatia Stiintifica Piatra Rea, Rezervatia naturala Pietrosu Mare, Parcul National Muntii Rodnei.

Cai de acces Borsa
Cai de acces Arterele rutiere – DN 18 (Baia Mare – Sighetu Marmatiei – Viseu de Sus –Moisei – Borsa – Prislop – Sesuri) si DN 17 C (face legatura cu Bistrita, Nasaud si Dej) – asigura accesul in zona. DN 18 face legatura peste Pasul Prislop cu DN 17 – Suceava – Campulung Moldovenesc – Vatra Dornei – Bistrita.
In interiorul zonei, exista o serie de obiective interesante, care prin folosirea drumurilor forestiere existente sunt accesibile turistilor.
Regiunea Borsa este accesibila si printr-o o cale ferată linia : Salva – Viseul de Sus – Sighetu Marmatiei cu legatură la Borsa. Din pacate de cativa ani, C.F.R.-ul a sistat transportul de calatori pe ruta Viseu – Borsa, aceasta fiind preluată de transportul I.R.T.A. cu autobuze sau maxi-taxi.

Calea ferata cu ecartament ingust care asigura accesul pentru exploatarile forestiere in zona Vaser – Novat, a devenit şi o cale de acces pentru turisti, garniturile de tren fiind prevazute cu vagoane pentru calatori (vagoane platforma sau vagoane inchise).

Relieful orasului Borsa
Relieful zonei Borsa este muntos, foarte accidentat, cu pante repezi si diferente mari de nivel.
Inaltimile care se intalnesc in zona tin de trei formatiuni muntoase: Muntii Rodnei, Muntii
Maramuresului si Muntii Tibau. Acesti munti inconjoara o depresiune si sunt asezati ca adevarate ziduri naturale de cetate, aici se poate aminti o ramura industriala importanta a regiuniii mineritul din zona Baia Borsa.
Muntii Rodnei se intind pe o distanta de 40 km de la est la vest si au doua varfuri principale: Puzdrele (2188m) si Pietrosu (2303m fiind cel mai inalt din Carpatii Rasariteni).

Hotel Cerbul

Hotelul Cerbul, situat in Statiunea Borsa Maramures, la 89 km de Sighetu Marmatiei si 82 km de Vatra Dornei, la 850 m altitudine.
Hotelul este clasificat la 2 stele cu un confort bun pentru numarul de stele.
Dispune de 27 de camere din care camere cu trei paturi si un apartament, dotate cu baie, TV color si cablu, balcon, geamuri termopan.

Restaurantul propriu are o capacitate de 80 de locuri si un bar de zi.
Locuri: 28 camere + 1 apartament total 62 locuri
– 26 camere double
– 2 camere triple
– 1 apartament
– Camerele au baie proprie

Facilitati – Servicii:
– in fiecare camera TV
– Restaurant (pentru 80 p..), bar de zi
– Parcare
– Terasa pentru 40 p..
– Produse culinare traditionale

Hotel Paltinis

Aici, asezat in inima naturii Complexul Paltinis capata intelesul cuvantului deosebit, o zona mirifica ce ofera o priveliste unica a muntilor Rodnei si Maramuresului.
Intr-un cadru pitoresc (la 1.1 km – 1.8 km distanta de statia de telescaun Borsa cu doua drumuri
de access) Hotel Paltinis ofera oaspetilor sai cele mai bune conditii de cazare si sejur.
Hotelul dispune de 47 locuri de cazare dupa cum urmeaza: 2 camere duble matrimoniale, 14 duble cu paturi separate, 3 apartamente cu pat matrimonial si camera separata cu loc de luat masa incluzand o canapea cu doua locuri de dormit si o camera tripla.
Hotel Paltinis dispune de o parcarea proprie care asigura spatiu de parcare suficent clientilor.
Aproximativ 20 de locuri de parcare sunt disponibile.

 

 

Project Details

Categories: