City Break la Sibiu. 3 zile, 2 copii, 2 adulti

/City Break la Sibiu. 3 zile, 2 copii, 2 adulti

City Break la Sibiu. 3 zile, 2 copii, 2 adulti

City Break la Sibiu. Ce sa fac? 3 zile, 2 copii, 2 adulti. Stiu ca pentru majoritatea parintilor plecatul cu cei mici in concediu, citybreak, weekend… etc. poate fi o provocare. Ce facem, unde-i ducem sa nu se plictiseasca, cum ne cazam, unde mancam ca sa nu se imbolnaveasca? Cum il multumesc pe cel de 13 ani, dar si pe cel de 5 de ani? Ce facem si noi, cei mai mari?

In general, fiecare dintre noi isi doreste sa faca ceva… altceva de restul. La 13 ani, de exemplu, iti doresti sa vizitezi Targul de Craciun, cel mic isi doreste sa se catere, sa alerge, sa se distreze. Eu imi doresc sa vizitez, sa filmez, sa explorez, iar sotul iubeste Sibiul si si-ar dori sa-l vizitezi 24 de ore non-stop.

City Break la Sibiu. 3 zile, 2 copii, 2 adulti

Ei bine, alegerea de a „construi” un city break la Sibiu a fost optiunea perfecta.
Vineri, pe la un 15.00, am reusit sa plecam din Bucuresti inspre Sibiu, de fapt, Avrig – acolo ne-a fost comandamentul central. Am ajuns la minunata Vila Rozalia din Avrig acolo unde am fost cazati 2 nopti, undeva in jur de ora 19.00. O viluta parte din domeniul Palatului Brukental, british style, ceva de vis.

Sambata, in ziua 1, am vizitat gradinile palatului, am plecat apoi spre Manastirea Sambata de Sus, la intoarcere am oprit la Castelul de Lut, Valea Zanelor, iar finalul zilei de sambata ne-a prins in nebunia Targului de Craciun de la Sibiu.

Duminica, in ziua 2, am pornit inapoi spre Bucuresti, fara a rata Cetatea Fagaras, de vazut – musai. Am iesit din Fagaras undeva la 14.30, iar la 19.30 eram in Bucuresti, cu un popas inainte de Brasov (unde am mancat) si cu un altul la Cornu. A… traseul de intoarcere a fost pe Valea Prahovei, chiar am avut curaj, dar ne-a iesit decent, zic eu!

In continuare o sa-si dau cateva info despre fiecare locatie vizitata si apoi te invit sa vezi pozele de aici, dar si din contul de instagram Ileana Voicu Ghinea.

Vila Rozalia – O nestemata arhitecturala a Transilvaniei, ascunsa intre paduri si munti, isi face auzita vocea si te invita sa-ti petreci clipe de relaxare si desfatare in camerele acesteia. Fie ca-ti doresti sa evadezi din banalul rutinei zilnice si aglomeratia urbana, fie simplu sa traiesti momente de odihna si recreere, Vila Rozalia iti pune la dispozitie camere distincte, coplesite de un sublim rafinament tip premium si amenajate cu o remarcabila grija”, scrie pe site-ul Vilei Rozalia din Avrig! Frumusetea povestii este ca fix asa este!

Palatului Brukental – Cunoscut ca fiind unicul palat din Romania care beneficiaza de o gradina cu design baroc, Palatul Brukenthal, poreclit “Edenul din Transilvania”, era in trecut resedinta de vara a guvernatorului Samuel von Brukenthal. Situata pe cel mai inalt punct al oraselului Avrig, la poalele Carpatilor, palatul a ramas in zilele noastre o superba atractie turistica, ascunzand intre zidurile sale o vasta si interesanta istorie. Te invita sa o descoperi!

Manastirea Sambata de Sus – Paradisul pe Pamant. La poalele Muntilor Fagaras si la 30 de kilometri de orasul Fagaras, in locul numit adeseori Poiana Branisti, intr-un peisaj de basm, se ridica Manastirea brancoveneasca de la Sambata de Sus. Este una dintre cele mai importante ctitorii ale tarii Fagarasului, un adevarat pilon al ortodoxiei din Ardeal, mai ales in vremurile in care populatia de aici era constransa sa treaca la catolicism. Tot la acest asezamant monahal au ramas marturii de pret despre anii in care parintele Arsenie Boca, considerat de multi dintre credinciosii crestini ortodocsi „Sfantul Ardealului”, a fost aici staret. Merita sa te hranesti cu linistea pe care o primesti cadou de la acest loc binecuvantat.

Castelul de lut „Valea Zanelor” – un proiect privat, parca desprins din povesti, despre care se stie ca a inceput in luna martie a anului 2014. La inceputul acestui vis se spune ca a fost defapt „Casa naturala de poveste”. Edificiul a fost ridicat in totalitate din materiale naturale, iar fiecare incapere sau apartament de aici beneficiaza de intrare individuala, dar si de vraja privelistilor catre micul rau Porumbacu sau Muntii Fagaras. Finisarea a fost realizata cu tencuieli suta la suta naturale, iar fiecare incapere are un aspect si o forma unica. Forma castelului si linia acestuia se intrepatrunde aproape perfect cu peisajul fermecator al naturii. Unda de dinamism din acest loc este oferita de forma unica a acoperisului care a fost construit in urma inspiratiei conferite de culmile muntilor. Zanele te asteapta pe toata valea lor!

Targul de Craciun din Sibiu – Editia cu numarul 13 a celui mai asteptat eveniment de iarna din Sibiu, Targul de Craciun, se desfasoara in perioada 15 noiembrie 2019 – 3 ianuarie 2020, fiind inaugurata printr-un concert sustinut de Radu Nechifor si Monica Anghel, in 15 noiembrie, ora 19:00. Peste 100 de expozanti sunt prezenti in Piata Mare din Sibiu pentru a oferi experiente placute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregatite diverse atractii printre care se numara Atelierul lui Mos Craciun si patinoarul in aer liber. Spectaculoasele proiectii realizate pe fiecare cladire din Piata Mare sunt din nou prezente, ele intretin atmosfera feerica a evenimentului. Totodata, acestea ilumineaza intreaga locatie intr-o maniera unica, transformand centrul orasului intr-un loc de poveste. Hai la targ!

Cetatea Fagaras – Cu peste 600 de ani de istorie Cetatea Fagaras si-a schimbat destinatia de-a lungul timpului. A fost locul unde doamna Stanca organiza baluri, inchisoare, dar si cetate de aparare. In prezent este unul dintre cele mai frumoase muzee castel din lume. Deoarece era putin cunoscuta a beneficiat de promovare si investitii, toate acestea pentru ca in anul 2016 numarul celor care i-au trecut pragul sa depaseasca 130.000. Cetatea are 66 de incaperi care sunt impartite pe cinci niveluri. Pe langa acestea turistii pot vizita si camerele de tortura in care s-au pastrat diverse obiecte de temut. Incepand cu anul 2017 au fost deschise pentru vizitare si Turnul Rosu, Turnul Temnita si fosta Crama. Sala Tronului a fost organizata in conformitate cu amenajarea de care se bucura in perioada sa de glorie. Cetatea te asteapta.

Deschis si fara urma de marketing fals spun ca Sibiul si tot ce inseamna imprejurimile merita.
Merita si Targul de Craciun din Brasov, merita si Palatul Brukental, merita si Valea Zanelor, iar Manastirea Sambata de Jos este un soi de Rai pe Pamant.

Ileana Voicu Ghinea
Travel Blogger si Image Associative

By |2020-02-21T12:13:49+03:00decembrie 16th, 2019|Без категории|0 Comments

Leave A Comment