Pelerinaj organizat de ETALON TRAVEL in perioada Sarbatorilor de Paste si 1 Mai.

/Pelerinaj organizat de ETALON TRAVEL in perioada Sarbatorilor de Paste si 1 Mai.

Pelerinaj organizat de ETALON TRAVEL in perioada Sarbatorilor de Paste si 1 Mai.

In perioada 01.05-08.05.2019, ETALON TRAVEL a avut placerea de a gazdui in ROMANIA un mic grup de enoriasi din Centrul Rusiei pentru un tur de Pelerinaj si Rugaciune prin manastirile si catedralele cele mai importante din Centrul si Estul tarii.

Ghidul nostru , cu o experienta de peste 25 ani in turism , Ghereg Nicolae, le-a fost insotitor si traducator in lumea spirituala a bisericii. Parintele Vladimir , liderul grupului, Protopopul Bisericii de la “Manastirea DIVEEVO” din Nijnii Novgorod,  a ramas incantat de frumusetea locurilor in care dainuiesc lacasele ortodoxiei romanesti, dar mai ales a fost suprins de maretia unor edificii ca Putna, Voronet, Manastirea Neamt, Sihastria, Agapia si nu in ultimul rand Manastirea Curtea de Arges, dar si Patriarhia Romana.  Nu vom intra in detalii si amanunte istorice pe care deja le cunoastem cu totii, insa merita mentionat ca oaspetii nostri au fost placut surprinsi de ospitalitea cu care au fost intampinati atat de Capetele Luminate cat si de catre localnici, care i-au servit cu cele mai bune bucate, bauturi locale si le-au tinut slujbe memorabile. Din perspectiva lor, lacasele bisericesti din Romania sunt deosebit de intretinute , curate si bine conservate. Picturile interioare, icoanele si un numar impresionant de moaste ce se pastreaza in aceste locuri sfinte din Romania, au reprezentat punctul de referinta pentru pelerinii rusi .
Parintele Vladimir: “Ma inchin in fata poporului roman care apara si promoveaza ortodoxia in Romania, pentru noi este uimitor sa aflam cat de prezenta este aceasta intr-o tara atat de putin cunoscuta si explorata de catre concetatenii nostri. Ma angajez sa promovez cu drag aceasta destinatie de pelerinaj”.
Cu aceste cuvinte, turistii nostri au incheiat turul de 8 zile, plin de emotii si amintiri frumoase. Pe aceasta cale, le multumim si ii mai asteptam cu alta ocazie.
By |2019-06-14T10:22:26+03:00June 14th, 2019|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment