BAILE OLANESTI

/BAILE OLANESTI
BAILE OLANESTI2019-04-21T23:03:34+03:00

Project Description

BAILE OLANESTI

Statiunea Baile Olanesti se afla in partea central-sudica a tarii, in judetul Valcea, pe Valea Oltului, de o parte si cealalta a Paraului Olanesti.
Este situata la o distanta de 18 km de orasul Ramnicu Valcea si la o altitudine de 475 m, la poalele Muntilor Capatanii.

Factori de cura: Ape minerale sulfuroase, clorurate, slab iodurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene, unele oligominerale, altele hipotone sau isotone, provenite din izvoare naturale; acestea sunt recomandate in cura interna.

Indicatii terapeutice: Afectiuni renale si ale cailor urinare (litiaza renala neoperata sau operata, litiaza cailor urinare, pielonefrita cronica, glomerulonefrita cronica); afectiuni ale tubului digestiv(gastrite cronice hipoacide, constipatia cronica, colite cronice); afectiuni hepatobiliare (colecistita cronica necalculoasa sau calculoasa, tulburari dupa ficat operat: colecistectomie, hepatita cronica, pancreatita cronica); afectiuni respiratorii (noxe profesionale, pneumopatii microbiene sau virotice, astmul alergic, bronsitele si traheobronsitele cronice, bronsiectazia);afectiuni metabolice si de nutritie (diabet zaharat, stari de hiperuricemii, de hiperlipezii, obezitate);afectiuni O.R.L. (laringitele cronice, alergia nazo-sinuzala); afectiuni dermatologice (psoriazis, ichtioze incipiente, keratodermii, exeme si urticarii cronice, neurodermite, dermatite seboreice, acnee, piodermite); afectiuni asociate (afectiuni reumatismale degenerative si abarticulare, nevroza astenica, boli profesionale, afectiuni endocrine).

Obiective turistice şi de agreement: Mănăstirile din Nordul Olteniei – Turnu (1776), Stănişoara, Govora, Bistriţa, Arnota din Costeşti ctitorită în anul 1663 de Domnitorul Matei Basarab; Peştera Liliecilor, Peştera Polovraci, Peştera Muierii; centrul de olărit de la Horezu.

Localităţi mari în apropiere: Râmnicu Vâlcea, 15 km, Bucureşti 185 km, Cluj 266 km, Timişoara 349 km, Sibiu 104 km, Baia Mare 404 km.

HOTEL OLANESTI 3*

Adresa: Baile Olanesti, str Bailor nr. 10, jud. Valcea
Hotel OLANESTI reprezinta, pentru clientii sai, un loc pentru tratament si recreere.

Dotari generale: restaurant -3 sali – 600 locuri, parcare proprie -gratuita in limita locurilor disponibile, 4 cabinete medicale, laborator de analize. Sali de conferinta: 1 – o sala cu capacitate de 150 locuri.

Dotari camere: TV, frigider, balcon -o parte din camere, repartizarea lor se face la receptia hotelului in limita disponibilitatilor, telefon, baie proprie.

Număr total camere: 204, Duble: 202 – dintre care 198 camere cu doua paturi si 4 camere cu pat matrimonial.
Apartamente: 2 – apartamentul este compus din living si dormitor.

Servicii masa: se acorda in unitatea Restaurant Olanesti, categoria 3 stele.

Fitness/Wellness/Sport: piscina acoperita -in vecinatatea hotelului contra cost, baza tratament
In baza de tratament a hotelului Olanesti se pot efectua urmatoarele proceduri: curenti diadinamici, curenti interferentiali, magnetodiaflux, solux, ultrasunete, ultraviolete, ultrascurte, aerosoli, masaj, parafina, bai galvanice, dus subacval, kinetoterapie, hidrokinetoterapie, injectii cu apa minerala.
Turistii trebuie sa prezinte la hotel dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. In caz contrar, serviciile de tratament vor fi incasate la tarif pentru turist neasigurat iar turistul va fi obligat sa achite diferenta la receptie.

HOTEL PARANG 2*

Adresa: Baile Olanesti, str. Livadia nr. 1, jud. Valcea
Hotelul este situat în centrul stațiunii balneoclimaterice Băile Olănești, un oraș bogat prin istorie și printr-un turism prosper, ambianța fiind dată de generozitatea spațiilor, atenția la detalii și orientarea către client, pentru că ne întâmpinăm oaspeții de pretutindeni cu renumita ospitalitate românească.

Dotari generale: restaurant -2 restaurante (Restaurantul Parang Dietetic-420 locuri si Restaurantul Parang Clasic -420 locuri), parcare proprie -40 locuri (gratuita), parcare publica -cu plata, situata la 50 m de hotel si avand o capacitate de 200 locuri, internet, terasa-100 locuri, bar de zi -60 locuri, cofetarie-40 locuri.

Sali de conferinta: 2 – 300 locuri, 50 locuri.

Dotari camere: TV, baie cu dus, balcon -fatada, radio, telefon.

Număr total camere: 365, Duble: 358 – cu 2 paturi individuale. Apartamente: 7 – apartamentul este compus din living si dormitor.

Nu este permis accesul animalelor de companie in hotel.

Frigider in camera se poate asigura contra cost.

Servicii masa: se acorda in unitatile restaurant proprii (Clasic sau Dietetic), categoria 2*, in sistem meniu fix si fisa cont a la carte.

Fitness/Wellness/Sport: baza tratament.
Baza de tratament pentru afectiuni renale, cai urinare, ale tubului digestiv, respiratorii, dermatologice, hepatobiliare; factori de cura: ape minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase si clorurate.
Turistii trebuie sa prezinte la hotel dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. In caz contrar, serviciile de tratament vor fi incasate la tarif pentru turist neasigurat iar turistul va fi obligat sa achite diferenta. Baza medicală proprie a hotelului aflată în incinta hotelului are o suprafață de 580 mp și poate asigura zilnic un număr de 1448 de proceduri medicale printre care: băi cu bule și duș subacvatic, băi galvanice, băi minerale, băi de plante, injecții cu apă minerală, curent diadinamic, ionizări, solux, interdin, stereodinatar, ultrasunete, împachetări cu parafină, masaj, aerosoli, magnetodiaflux, ultraviolete, unde scurte, laser.
Baza de tratament dispune de spații amenajate special și aparatură medicală pentru asigurarea următoarelor tratamente: hidroterapie, kinetoterapie, masoterapie, electroterapie, terapie respiratorie.
Unitatea mai este dotată si cu o sală cultural-sportivă, 6 cabinete medicale, o sală de sterilizare și un laborator pentru analize medicale.