MOECIU

/MOECIU
MOECIU2019-04-21T22:59:10+03:00

Project Description

MOECIU

Comuna in judetul Brasov, Transilvania, Romania

Profil:  odihnă, drumeții

Comuna Moeciu, situata la aprox 30 de km de Brasov si 10 km de Castelul Bran, intru-n cadru natural deosebit de pitoresc, a devenit in ultimii ani o importanta destinatie de vacanta pentru turisti din tara si strainatate.

Statiunea Moeciu va intampina cu farmecul specific satelor de munte. Peisajul incantator imbie la drumetii, iar aerul curat si tare este la el acasa.

Factorii de cura: statiunea este cunoscuta pentru factorii naturali, bioclimatul tonic, stimulator, aerul curat fara praf si alergeni.Padurile de brad si fag de pe inaltimile din jur asigura statiunii un aer puternic ozonat.

Iubitorii schiului pot ajunge cu masina in mai putin de 30 de minute la mica partie dotata cu cablu, din satul Fundata, noua partie din Bran sau la Poiana Brasov.

Comuna Moeciu este una dintre cele trei comune administrative care alcătuiesc Zona Bran:

  • Bran
  • Moeciu
  • Fundata

 

FUNDATA

Comuna in judetul Brasov, Transilvania, Romania

Situată la altitudinea de 1360 m, Fundata este cea mai înaltă localitate din țară. Aflată la mijlocul distanței intre Bran și Rucăr, pe culoar, aceasta este străjuită de munții Bucegi și munții Piatra Craiului.

În apropierea localității Fundata se pot vizita numeroase obiective naturale: Parcul Național Piatra Craiului – Trasee în Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile Moeciului, Cheile Grădiștei, Rezervațiile naturale La Chișătoare, Peștera și Cheile Dâmbovicioara, Peștera cu lilieci din satul Peștera, Satul Șirnea, Barajul Pecineagu, Lacul Vidraru.

Oriunde priviţi, la Fundata, veţi vedea culmile munţilor, dealuri îmbrăcate în verdeaţă şi flori din aprilile până în octombrie, sau acoperite de omăt iarna. Odată ajunşi la Fundata trebuie neapărat să vă opriţi şi să admiraţi peisajele superbe. O plimbare pe uliţele comunei vă va încărca cu energie şi veţi simţi imediat efectele aerului curat.

La Fundata a luat naştere şi schiul fond din România. Aici, în 1930, principesa Ileana, fiica reginei Maria, a început să organizeze cursuri de schi pentru copii, iar la 23 februarie 1930, a avut loc şi prima competiţie de schi fond. Astăzi, aici există singura bază privată de schi fond şi biatlon din România. A fost creată la Cheile Grădiştei. Baza a fost testată prima dată la Festivalul Olimpic al Tineretului European din februarie 2013. Baza a pus Fundata pe harta mondială a schiului fond şi a biatlonului. Aici s-a antrenat de mai multe ori echipa feminină de biatlon a Ucrainei, campioană olimpică la Soci (Rusia), din 2014.

 

 

Project Details

Categories: