CALIMANESTI-CACIULATA

/CALIMANESTI-CACIULATA
CALIMANESTI-CACIULATA2019-04-21T23:03:19+03:00

Project Description

CALIMANESTI – CACIULATA

Profil: digestiv, renal, reumatologic
Relief: subalpin
Clima: temperat-continentală
Altitudine: 260 m
Temperatura vara: 22°C
Temperatura iarna: -2°C

Oras in apropiere: Râmnicu Vâlcea 18 km, Bucureşti 140 km, Cluj 221 km, Timişoara 326 km, Sibiu 60 km Baia Mare 360 km.

Factori de cura: Ape minerale cu concentraţii, compoziţii chimice şi temperaturi variate, sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, magneziene, în cea mai mare parte hipotone; bioclimat sedativ de crutare.

Aeroport apropiat: Sibiu 65 km.

Alti factori: Ştranduri termale, drumeţii în zona de munte (Vf. Cozia 1.644 m); Mănăstirile Stănişoara, Frasinei, Cozia, Turnu; excursii la obiective turistice din judet şi împrejurimi.

Indicatii terapeutice: Afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice hipoacide, constipatia cronica, colite cronice); afectiuni hepato-biliare (diskinezia biliara, colecistita cronica necalculoasa sau calculoasa, tulburari dupa ficat operat: colecistectomie, hepatita cronica, pancreatita cronica); afectiuni renale si ale cailor urinare (litiaza renala neoperata sau operata, litiaza cailor urinare, pielonefrita cronica, infectii urinare, glomerulonefrita cronica stabilizata); afectiuni metabolice si de nutritie (diabetul zaharat, stari de hiperuricemii, de hiperlicemii, obezitate); afectiuni reumatismale inflamatorii (stari alergice articulare, dupa reumatism articular acut sau dupa infectii de focar); afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala); afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa entorse, luxatii si fracturi); afectiuni neurologice periferice (pareze, stari dupa poliomielita); afectiuni respiratorii (persoane expuse la noxe respiratorii, microbiene sau virotice, astmul alergic, bronsitele si traheo-bronsitele cronice,bronsiectazia); afectiuni asociate ginecologice, otorinolaringologice, dermatologice, cardiovasculare, endocrine, nevroza astenica, boli profesionale.

Contraindicatii: Afecţiuni în stadiu acut, boli infecţioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii abundente şi repetate de orice fel, sarcină patologică în orice lună şi sarcină normală începând cu luna a V a, epilepsie şi boli psihice, alcoolism.

Instalatii de tratament: Instalatii pentru bai calde cu apa minerala in vane si bazine; bazin descoperit cu apa termala sulfuroasa (Caciulata); buvete pentru cura interna cu apa minerala; instalatii pentru aerosoli si inhalatii; instalatii complexe pentru electro-, termo- si hidroterapie; sali de gimnastica medicala, masaj medical; amenajari pentru aerohelioterapie la strandul termal.

COMPLEX BALNEAR COZIA 3*

Hotelul este situat in centrul statiunii.
Adresa: Calimanesti- Caciulata, str. Calea lui Traian nr. 790, cod 245600, jud. Valcea

Hotelul CACIULATA si-a pregatit personalul la cele mai inalte standarde pentru a va sta la dispozitie si a va satisface toate cerintele.
Toate acestea imbinate va descriu doar calitatea si profesionalismul ridicat la cea mai inalta treapta a celor ce vor face ca vacanta dumneavoastra sa fie de neuitat.
Dotari generale: restaurant -2 restaurante: 280 respectiv 140 locuri, parcare proprie -cu plata, acces persoane cu dizabilitati, internet, pastrare obiecte de valoare, lift, salon cosmetica, punct farmaceutic, cabinet medical, bar de zi, schimb valutar (Agentia BCR, la intrarea in hotel).

Sali de conferinta: 3 – Corp Caciulata dispune de 3 sali de conferinta: Sala Mihai Viteazu – 50 locuri Sala Tudor Vladimirescu – 100 locuri Sala Constantin Brancoveanu – 150 locuri Dotari: videoproiector, ecran de proiecţie, flipchart, instalaţie de sonorizare, Internet wireless

Dotari camere: TV, minibar, baie cu dus, balcon, internet, uscator de par, telefon.

Număr total camere: 202, Duble: 196 – camere cu doua paturi si cu pat dublu.

Apartamente: 6 – apartamentul este compus din living cu canapea si dormitor cu pat matrimonial.

Cozia Aqua Park, ofera de acum statiunii, un caracter permanent, fiind deschis tot timpul anului.
Bazinele sunt umplute cu apa termala, la o temperatura de aproximativ 37 ◦C.

Parcul acvatic dispune de: 11 Bazine interioare si exterioare;Incinta incalzita;8 Tobogane exterioare si 2 interioare;1400 de sezlonguri;

Restaurant cu autoservire;

Facilitati: Piscine interioare si exterioare dotate cu tobogane, instalaţii moderne de hidroterapie, jeturi de apă, jacuzzi, sauna. Program: Zilnic: 09:00-22:00.

Servicii: spalatorie, curatatorie.

Servicii masa: se acorda in unitatea restaurant Caciulata, categoria 3 stele, in sistem fisa cont. In restaurantele Complexului Balnear Cozia ( Corpul Caciulata, Corpul Oltul si Corpul Cozia ), este obligatorie tinuta decenta.

Fitness/Wellness/Sport: piscina in aer liber, piscina acoperita, piscina cu apa termala, baza tratament, sala fitness, masaj, tenis de masa, teren de sport.

Tratament: baza de tratament comuna cu Hotel Cozia, serviciu de masaj, afectiuni ale tubului digestiv, hepato-biliare, renale, ale cailor urinare, metabolice si de nutritie, reumatismale inflamatorii, neurologice periferice, respiratorii si boli asociate. Turistii trebuie sa prezinte la hotel dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si obligatoriu bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate de la medicul de familie sau medic specialist, cardul de sanatate activat. In caz contrar, serviciile de tratament vor fi incasate la tarif pentru turist neasigurat iar turistul va fi obligat sa achite diferenta la receptie.

HOTEL ORIZONT COZIA 3*

Hotelul este situat in centrul statiunii.
Adresa: Calimanesti- Caciulata, str. Calea lui Traian nr. 495, cod 245600, jud. Valcea

Prin modul in care este amenajat si dotat precum si prin amplasament, hotelul ofera conditii optime pentru:grupuri organizate, turism de afaceri (team-building-uri intalniri de afacericongrese, expozitii)
turism balnear (tratamente, aerosoli, ape termale)

Dotari generale: restaurant -Orizont si Salon Rosu, parcare proprie -pazita, acces persoane cu dizabilitati, pastrare obiecte de valoare, lift, 2 baruri, punct de informare turistica, terase exterioare, loc de joaca pentru copii.

Sali de conferinta: 2 – Sala Cozia – 60 locuri, Sala Arena – 190 locuri. Salile sunt dotate cu: retroproiector, ecran protectie, flip-chart, scanner, sistem audio, computer si telefon linie internationala, fax, copiator, imprimanta, televizor color, DVD, aer conditionat si linie telefonica cu acces Internet.

Dotari camere: TV, minibar, baie cu dus, balcon, internet, uscator de par, telefon, sistem avertizare incendiu, acces in camera pe baza de card magnetic.

Număr total camere: 48 Duble: 44 – dintre care 12 camere cu doua paturi si 32 camere cu pat dublu. Optional aer conditionat contra-cost. Apartamente: 4 – apartamentul este compus din living si dormitor.

Este interzis accesul cu animale de companie in incinta hotelului.

Servicii masa: se asigura in unitatea restaurant Orizont 3* in sistem bonuri valorice.

Fitness/Wellness/Sport: baza tratament, sala fitness, sauna, masaj.

In baza de tratament a statiunii: Buvete cu ape minerale pentru cura interna; Instalatii pentru bai la cada cu apa minerala; Bazine cu apa termala pentru kinetoterapie; Instalatii pentru hidroterapie: afuziuni, bai de plante, bai cu bioxid de carbon, dus scotian, dus subacval, bai partiale sau totale, bai galvanice, dus-masaj; Impachetari cu parafina; Inhaloterapie (inhalatii); Instalatii pentru aerosoloterapie; Instalatii pentru electroterapie; Sala de gimnastica medicala; Sauna; Strand termal cu apa sulfuroasa, în aer liber, pentru afectiuni reumatismale; Laboratoare pentru teste functionale; Cabinete medicale pentru diverse actiuni.
Turistii trebuie sa prezinte la hotel dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. In caz contrar, serviciile de tratament vor fi incasate la tarif pentru turist neasigurat iar turistul va fi obligat sa achite diferenta la receptie.

Project Details

Categories: