AZUGA

/AZUGA
AZUGA2019-04-21T23:00:03+03:00

Project Description

AZUGA

Oraș în județul Prahova, Muntenia, România.

Profil:  odihnă, sporturi de iarnă

Azuga, este localizata pe cursul superior al Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi, avand o altitudine medie de 920 m. Staţiunea este celebră pentru berea preferată de Ceauşescu, cramele regale de vin spumant şi pârtiile de schi.

Factori de cura: cu un climat tonic-stimulant, aer curat, ozonizat, statiunea se recomanda pentru tratarea nevrozelor astenice, a starilor de debilitate, a surmenajului fizic si intelectual.

Aceasta statiune este un important punct de plecare spre cabanele din Muntii Bucegi si Baiului.

Azuga a fost cunoscut ca un orăşel puternic industrializat. Numeroase fabrici s-au construit de-a lungul timpului în Azuga, prima fiind Fabrica de Sticlă, construită în anul 1830. Apoi au urmat fabrica de caşcaval (1882), fabrica de var hidraulic (1885), fabrica de ciment (1885), fabrica de postav (1887), fabrica de salam (1877), fabrica de cherestea (1888), fabrica de şampanie (1892) şi fabrica de şamotă (1908). Însă cea mai importantă fabrică construită în Azuga a fost Fabrica de Bere, ridicată în perioada 1898-1900.

Cramele regale de la Azuga, locul unde se produce vin spumant după metoda champenoise încă din 1892. Cramele din Azuga au fost fondate în 1892 de către un german al cărui nume este purtat şi astăzi de crame. Rhein Extra, cea mai longevivă marcă românească de vin spumant, se identifică cu evenimentele istorice memorabile ale Casei Regale, fiind servit în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Ferdinand I de la Alba Iulia, în octombrie 1922. Construite la suprafaţă, cu pereţi dubli şi ventilaţie naturală, cramele favorizează dezvoltarea mucegaiului negru, benefic pentru menţinerea unui microclimat constant şi oferă condiţii propice pentru producerea şi învechirea vinului spumant fermentat în sticlă, prin răsucirea manuală pe stative.

Acum, pivniţele cumpărate de Cramele Halewood sunt cel mai vechi loc din România unde se produce vin spumant după metoda tradiţională. Anual, sub brandurile Rhein Extra şi Prahova Valley, se produc aproximativ 200.000 de sticle de vin spumant.

Principalul obiectiv turistic este domeniul schiabil, domeniu care dispune de dotari moderne. Azuga se poate mândri cu prima pârtie de schi din România omologată de Federaţia Internaţională de Ski – pârtia Sorica.

Astfel, in statiunea montana Azuga exista urmatoarele partii: 1) Sorica: lungime 2100 m, dificultate medie, instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zăpadă pentru 700 m; 2) Cazacu: lungime 1920 m, dificultate medie; 3) Cazacu varianta: lungime – 400 m, dificultate medie, dispune de zăpadă artificială. 4) Cazacu bretea: lungime 715,54 m 5) Sorica Sud – lungime 770 m, usoara, 6) La Stana – lungime 910 m, usoara, Alte pârtii de schi fond şi randonee, precum şi un traseu de snowboard, situate în vecinătatea pârtiei Cazacu, însumeaza 10 km.

Potentialul turistic aferent teritoriului administrativ al orasului Azuga este în exclusivitate natural, formele de turism favorizate fiind: odihna totala sau activa, drumetie 9 trasee turistice montane de la foarte usoare la foarte dificile, în Muntii Bucegi si Muntii Baiului, trasee de alpinism în Muntii Bucegi, cu grad de dificultate de la I – VI ), sporturi de iarna (schi alpin, fond, randonee, snowboard, sanius) sporturi de vara (exista 2 terenuri de handbal – volei, 1 teren de fotbal, 2 terenuri de tenis pe zgura, 1 teren de baschet, o sala de sport ), picnic, vânatoare si pescuit sportiv.

De asemenea, Azuga dispune de o telegondolă inaugurată la sfărşitul anului 2007 care oferă acces de punctul superior către toate pârtiile din staţiune.

 

 

Project Details

Categories: